Доступність посилання

ТОП новини

ДФС: недостовірні дані про заборону ввезення брендових товарів пов’язані з проведенням низки перевірок


Виконувач обов’язків заступника голови ДФС Мирослав Продан
Виконувач обов’язків заступника голови ДФС Мирослав Продан

У Державній фіскальній службі (ДФС) України пов’язують поширення недостовірних даних про обмеження ввезення брендових речей в Україну з проведенням службою перевірок інтернет-магазинів.

«Дізнавшись першоджерело цієї інформації, я це пов'язую з тим, що сьогодні ДФС проводить низку контрольно-перевірочних заходів, пов'язаних із мережами інтернет-магазинів, а також з сортувальними станціями, де здійснюється розмитнення міжнародних відправлень», – повідомив виконувач обов’язки голови Державної фіскальної служби Мирослав Продан під час засідання Кабміну.

За його словами, обов’язкова перевірка на оригінальність товару існувала і раніше.

«Не розумію, чому ця інформація набула такого резонансу, процедура функціонувала і продовжує функціонувати відповідно до Митного кодексу й міжнародних конвенцій», – уточнив він.

У службі наголошують, що поширена в деяких ЗМІ інформація про нібито заборону фізичним особам ввозити в Україну товари, права на торгові марки яких заявлені у митному реєстрі, не відповідає дійсності.

У ДФС пояснили, що митниці можуть обмежувати ввезення товарів відомих брендів, придбаних в іноземних інтернет-магазинах, лише на вимогу правовласників або їхніх представників.

У разі встановлення контрафактності, як зауважують у ДФС, товар не потрапляє на митну територію України, а за відсутності порушень прав інтелектуальної власності правовласник інформує митницю про можливості відновлення митного оформлення такого товару.

XS
SM
MD
LG