Доступність посилання

ТОП новини

Міністр інформполітики Стець подав у відставку


Юрій Стець
Юрій Стець

Міністр інформаційної політики України Юрій Стець подав у відставку.

Як повідомляє прес-служба Мінінформполітики, зараз він перебуває на лікарняному.

У міністерстві зазначають, що виконувати обов’язки міністра інформаційної політики буде його перший заступник міністра Еміне Джаппар.

«Міністр мав розмову з керівництвом країни й членами уряду, яким повідомив про своє рішення. Причиною відставки є погіршення стану здоров’я. Жодних політичних або інших мотивів не існує», – заявив держсекретар МІП України Артем Біденко.

Ще у березні 2015 року в інтерв’ю Радіо Свобода Юрій Стець заявив, що готовий скласти з себе повноваження на свій день народження, 29 грудня, якщо до цього часу відомство виконає поставлені перед ним завдання.

Міністр підтвердив свої слова щодо того, що відомство мало б існувати рівно доти, доки триває АТО. Але, як зазначив Стець, тривалість роботи міністерства так само залежить від виконання ним поставлених завдань.

У грудні 2015 року Юрій Стець заявив, що написав заяву про відставку з посади. Проте на посаді він тоді залишився.

Також Стець подавав заяву про відставку у лютому 2016 року, коли Айварас Абромавичус подав у відставку з посади міністра економіки через, за його словами, конфлікт з представником фракції «Блок Петра Порошенка» Ігорем Кононенком. Стець відкликав свою заяву про відставку.

Міністерство інформаційної політики формально запрацювало в Україні у січні 2015 року. Юрія Стеця на посаду міністра призначили 2 грудня 2014 року.

XS
SM
MD
LG