Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко закликає силовиків прозвітувати про розслідування журналіста Шеремета


Поліцейські працюють на місці загибелі Павла Шеремета, 20 липня 2016 року
Поліцейські працюють на місці загибелі Павла Шеремета, 20 липня 2016 року

Президент України Петро Порошенко закликає правоохоронні органи публічно прозвітувати щодо розслідування вбивства журналіста Павла Шеремета.

«Мені так само болить, як і більшості з вас. Я так само з вами і вимагаю публічного звіту правоохоронних органів про розслідування вбивства Павла Шеремета», –сказав Порошенко під час зустрічі з представниками ЗМІ.

Він також повідомив, що раніше провів зустріч з представниками ЗМІ та керівництвом слідства.

«Була дуже важлива інформація, яку поки що не можна розповсюджувати. Але я переконаний, що ширше коло людей має знати подробиці за винятком тих питань, які є таємницею слідства. Ми маємо все зробити для того, щоб у цій справі, як і в інших справах … обов’язково виконавці і замовники понесли відповідальність», – додав Порошенко.

Шеремет був убитий 20 липня 2016 року в центрі Києва внаслідок підриву автомобіля. Українська влада кваліфікує загибель журналіста як умисне вбивство.

Тоді у поліції повідомляли про відпрацювання слідством чотирьох версій: безпосередня особиста неприязнь до загиблого, його професійна журналістська діяльність, дестабілізація ситуації в Києві та загалом в Україні шляхом убивства відомого журналіста, а також те, що помилилися об’єктом, бо автомобілем також користувалася і його співмешканка Олена Притула, керівник видання «Українська правда».

До цього часу офіційного підозрюваного у розслідуванні вбивства Шеремета немає.

10 травня цього року журналісти проекту «Слідство.Інфо» разом з представниками міжнародної мережі OCCRP презентували у Києві документальний фільм про вбивство Павла Шеремета. Автори фільму-розслідування «Вбивство Павла» заявляють, що їм вдалося викрити деталі, на які офіційне слідство не звернуло увагу.

Павло Шеремет – білоруський, російський та український журналіст телебачення, радіо і періодичних видань, у 1990-х – 2000-х роках керівник відділу спеціальних інформаційних проектів російського телеканалу ОРТ, згодом – «Першого каналу». Останні п’ять років жив у Києві, працював в «Українській правді», а також на радіо «Вести».

XS
SM
MD
LG