Доступність посилання

ТОП новини

CNN: російських хакерів підозрюють у причетності до кризи довкола Катару


Американський телеканал CNN повідомляє, що американські слідчі вважають російських хакерів причетними до загострення відносин арабських країн із Катаром. За повідомленням, російські хакери зламали комп’ютерну мережу державного Агентства новин Катару і помістили в розділі новин фальшиву інформацію, яка стала одним із приводів для кризи в стосунках між найближчими близькосхідними союзниками Сполучених Штатів.

У Катарі на запрошення влади країни працювали співробітники ФБР США, які розслідували хакерську атаку на комп’ютери новинного агентства.

Близько двох тижнів тому офіційні представники уряду Катару заявили про те, що заява еміра країни, в якому він позитивно відгукнувся про Іран та Ізраїль і скептично про президента США Дональда Трампа, поширена Агентством новин Катару, є фальшивкою.

Американські експерти, як кажуть співрозмовники CNN, підтвердили факт хакерського вторгнення в комп’ютерну мережу агентства.

Цей висновок, як пише CNN, посилив побоювання в американських розвідувальних колах щодо російських спроб внести незгоду у відносини між найближчими союзниками США.

Водночас телеканал зауважує, що наразі незрозуміло, чи ці хакери пов’язані з російськими установами, такими, як Головне розвідувальне управління, які звинувачують у причетності до кібернападів, метою якого був вплив на хід президентських виборів у США.

Росія заперечила повідомлення CNN, заявивши про відсутність доказів російського втручання.

Кілька сусідів Катару на чолі з Саудівською Аравією оголосили цій країні бойкот і перервали дипломатичні відносини, зокрема, звинувативши катарську владу в підтримці екстремістських угруповань.

У Катарі розташована одна з найбільших американських військових баз в регіоні, ця країна є учасником очолюваної США коаліції, яка веде повітряну кампанію проти угруповання «Ісламська держава».

XS
SM
MD
LG