Доступність посилання

ТОП новини

Рада в першому читанні схвалила законопроект з пакету медреформи


Верховна Рада України ухвалила за основу законопроект №6327 про державні фінансові гарантії надання медичних послуг і лікарських засобів, що є частиною медичної реформи.

У першому читанні законодавчу ініціативу підтримали 227 народних депутатів на пленарному засіданні парламенту 8 червня.

Рішення було ухвалене після декількох нерезультативних голосувань.

Альтернативний законопроект № 6327-1 авторства народного депутата Олега Мусія також розглядався, але не набрав необхідної кількості голосів.

Згідно із законопроектом, громадянам передбачений гарантований пакет і лікарські засоби за рахунок державного бюджету.

У ньому також передбачено, що розробку стандартів медичної допомоги, проведення оцінки медичних технологій, акредитацію установ охорони здоров'я здійснюватиме спеціалізоване державне некомерційне агентство в порядку, встановленому Кабінетом міністрів.

Верховна Рада також вiдмовилася ухвалити за основу законопроект №6329 про внесення змiн до Бюджетного кодексу щодо фiнансування сфери охорони здоров’я. При голосуваннi за законопроект №6329 у першому читаннi iнiцiатива не набрала 226 мiнiмально необхiдних голосiв народних депутатiв. Парламентарi не пiдтримали і направлення проекту закону до профiльного комiтету на доопрацювання, а також повернення його суб’єктовi внесення.

6 червня Верховна Рада внесла в порядок денний два з чотирьох ключових законопроектів, які покликані реформувати систему охорони здоров’я та змінити систему її фінансування.

5 квітня Кабмін затвердив пакет законопроектів щодо медичної реформи, передав їх до Верховної Ради на розгляд та голосування. У МОЗ зазначають, що ухвалення цих законопроектів на поточній парламентській сесії дозволить, серед іншого, закласти у бюджет на 2018 рік новий принцип фінансування для стаціонарів, розрахувати гарантований пакет медичних послуг, аби у бюджетний 2019 рік увійти з усім гарантованим пакетом медичних послуг на всіх рівнях.

НА ЦЮ Ж ТЕМУ:

У містах України вимагають реформувати сферу охорони здоров'я (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:07 0:00

(У містах України вимагають реформувати сферу охорони здоров'я)​

Політична карикатура про медреформу

Крига скресла: парламент вніс у порядок денний законопроекти про медреформу

XS
SM
MD
LG