Доступність посилання

ТОП новини

Українська сторона СЦКК: відновити постачання газу в Авдіївку можна за 12 годин


Українська сторона Спільного центру контролю й координації режиму припинення вогню (СЦКК) заявляє, що постачання газу в Авдіївку можна відновити впродовж 12 годин за умов відсутності газу в системі, для чого потрібно налагодити взаємодію керівників газових господарств по обидві сторони лінії розмежування. До вирішення цього питання український СЦКК пропонує залучити міжнародні гуманітарні організацій, зокрема ОБСЄ.

«Відновити постачання газу в Авдіївку можна за 12 годин. Виконання цих робіт можливе лише за умов відсутності газу в системі. Але вузол системи, який регулює подача газу в напрямку Авдіївки, розташований на території, тимчасово непідконтрольній уряду України. Таким чином, можливе несанкціоноване відкриття подачі газу в систему під час проведення ремонтно-зварювальних робіт, що може становити загрозу для життя робітників ремонтної бригади», – мовиться у повідомленні штабу АТО.

Українська сторона СЦКК заявляє, що готова у найшвидший термін опрацювати заявки на проведення аварійно-відновлювальних робіт та забезпечити своєчасне отримання гарантій безпеки.

«Тоді залишиться чекати забезпечення відповідних гарантій безпеки від керівництва ОРДО. На жаль, як свідчить статистика, це не так легко. Так, з 57 заявок від керівників підприємств на проведення ремонтно-відновлювальних робіт в зоні, наближеній до лінії розмежування, отриманих СЦКК лише в травні місяці поточного року, керівництвом АТО надані гарантії безпеки по 56 заявках, в той час як від керівництва ОРДО та ОРЛО – лише по 4 заявках. Це дає підстави стверджувати про незацікавленість керівництва ОРДО та ОРЛО у відновленні інфраструктури Донбасу», – мовиться в повідомленні.

Ввечері 7 червня внаслідок бойових дій поблизу Авдіївки було пошкоджено ділянку магістрального газопроводу «Макіївка – Авдіївка». Тиск газу в системі почав стрімко падати, і його подачу було припинено.

8 червня співробітники Краматорського управління «Харківтрансгазу» проаналізували характер пошкодження газопроводу та визначили обсяг ремонтно-відновлювальних робіт, повідомляють в українському СЦКК.

Очільник Донеччини Павло Жебрівський уточнив раніше у Facebook, що газу немає в частині міста – в районі Старої Авдіївки – та навколишніх селищах.

Через обстріли Авдіївка час від часу залишається без газу, електропостачання та води. Зокрема, увечері 7 червня в Авдіївці відновили водопостачання, якого не було у місті майже тиждень.

Чергове перемир’я у зоні збройного конфлікту на сході України мало почати діяти з 1 червня. Проте обстріли не припиняються, а сторони конфлікту звинувачують в цьому одна одну.

XS
SM
MD
LG