Доступність посилання

ТОП новини

Вілкула вдруге викликали на допит із приводу сутичок 9 травня у Дніпрі – прокуратура


Олександр Вілкул
Олександр Вілкул

Народного депутата України, одного з лідерів «Опозиційного блоку» Олександра Вілкула вдруге викликали на допит із приводу сутичок 9 травня у Дніпрі, бо за попереднім викликом він не з’явився, повідомили у прокуратурі області.

Як зазначив заступник прокурора Роман Токар, на початку досудового розслідування Олександр Вілкул був допитаний як свідок.

«Із урахуванням того, що були здобуті додаткові дані, які, скажімо так, дають підстави для запитань по деяких додаткових питаннях, ми викликали на допит. Але у зв’язку з тим, що він перебуває у службовому відрядженні, він не з’явився, тому був повторний виклик», – зазначив Роман Токар.

Водночас керівник слідчого відділу обласної прокуратури Сергій Лисаченко поінформував, що через заворушення 9 травня в Дніпрі жодному поліцейському не було повідомлено про підозру, адже їхні особи не встановлено.

За словами представника прокуратури, наразі жоден із потерпілих, яким було заподіяно тілесні ушкодження працівниками поліції, не впізнав ту особу, яка безпосередньо заподіяла тілесне ушкодження: усі правоохоронці були в шоломах або масках і без належного маркування.

2 червня голова Національної поліції Сергій Князєв повідомив, що матеріали щодо чотирьох співробітників поліції, які були присутні під час сутичок 9 травня в Дніпрі, направлено до прокуратури для ухвалення рішення у рамках кримінального провадження щодо їхньої бездіяльності. Він зазначив, що найближчим часом їм має бути оголошено про підозру.

У Дніпрі 9 травня під час ходи до монументу Слави представників Соціалістичної партії і партії «Опозиційний блок» між ветеранами АТО, молодими людьми спортивної зовнішності і поліцією сталися сутички. Поліція застосувала кийки, постраждали кілька ветеранів АТО, одного з розбитою головою забрала «швидка допомога». Одна з сутичок сталась біля пам’ятника під час проходження колони, організованої партією «Опозиційний блок», на чолі якої йшов народний депутат, один із лідерів партії Олександр Вілкул.

Загалом, за даними поліції, потерпіли 14 людей.

Щодо подій 9 травня у Дніпрі прокуратура розслідує провадження за кількома статтями Кримінального кодексу України – хуліганство, масові заворушення, умисне заподіяння побоїв або заподіяння тілесного ушкодження службовій особі і перевищення влади або службових повноважень.

За наслідками тих подій були звільнені з посад керівники управлінь Національної поліції України у Дніпропетровській області і в місті Дніпрі.

XS
SM
MD
LG