Доступність посилання

ТОП новини

Безвізовий режим із ЄС і «шенгеном» набув чинності в перших країнах


Опівночі за київським часом набула чинності візова лібералізація для громадян України при короткотермінових подорожах українських громадян до країн ЄС і «шенгену», тобто безвізовий режим, у тих країнах ЄС, що перебувають із Україною в одному часовому поясі.

Це Фінляндія, Естонія, Латвія, Литва, Румунія, Болгарія, Греція і Кіпр.

У переважній частині Європи чинність безвізового режиму почнеться о 1-й за Києвом, коли північ настане й там.

Кілька країн, яких стосується новий режим, чи їхніх територій стануть доступними для громадян України наступними годинами. Йдеться про Португалію, потім португальські Азорські острови й Ісландію, відтак данську Гренландію.

Безвізовий режим стосується всіх держав-членів Європейського союзу, крім Великої Британії й Ірландії, а також країн «шенгенської зони» з-поза меж ЄС. Цей режим наразі не стосується так званих «заморських володінь» Нідерландів і Франції.

Щоб скористатися цим режимом, треба мати біометричний паспорт і, так само як і у випадку з візовим режимом, бути спроможним на прохання прикордонних органів довести мету й умови своєї поїздки, свою платоспроможність тощо.

Безвізовий режим дозволяє перебувати у країнах, яких він стосується, до 90 днів протягом кожних 180 днів без права працевлаштування.

XS
SM
MD
LG