Доступність посилання

ТОП новини

4 українцям відмовили у в’їзді до Євросоюзу – МЗС


У Департаменті консульської служби МЗС України повідомляють, що станом на 10.00 неділі 4 громадянам України відмовили у в’їзді до ЄС.

За інформацією української сторони, один із них раніше мав заборону на в’їзд до Євросоюзу, один – не мав ні біометричного паспорта, ні візи, ще двом відмовили через перевищення терміну попереднього перебування у ЄС.

«На ділянці кордону з Польщею 539 осіб в’їхали у рамках безвізового режиму, Румунія – 151 особа. У Будапешт прибули 136 громадян України, з них – 35 без віз. Громадяни України – пасажири рейсу «Київ-Прага», власники біометричних паспортів, безперешкодно пройшли прикордонний контроль. Українсько-словацький кордон станом на 10:30 перетнули 733 громадяни України, з них безвізовим режимом скористалися 33 особи. До Риму прибули два рейси – зі Львова та Києва, 45 громадян з біометричними паспортами», – мовиться у повідомленні.

«Громадяни України прибувають до Парижа, Мюнхена, Франкфурта-на-Майні», – зазначають у Департаменті консульської служби МЗС України.

11 червня набула чинності візова лібералізація для громадян України при короткотермінових подорожах українських громадян до країн ЄС і «шенгену».

Безвізовий режим стосується всіх держав-членів Європейського союзу, крім Великої Британії й Ірландії, а також країн «шенгенської зони» з-поза меж ЄС. Цей режим наразі не стосується так званих «заморських володінь» Нідерландів і Франції.

Щоб скористатися цим режимом, треба мати біометричний паспорт і, так само як і у випадку з візовим режимом, бути спроможним на прохання прикордонних органів довести мету й умови своєї поїздки, свою платоспроможність тощо.

Безвізовий режим дозволяє перебувати у країнах, яких він стосується, до 90 днів протягом кожних 180 днів без права працевлаштування.

XS
SM
MD
LG