Доступність посилання

ТОП новини

Європейські посадовці вітають українців з початком «безвізу»


Високий представник Євросоюзу із зовнішньої і безпекової політики Федеріка Моґеріні вітає громадян України з початком дії безвізового режиму з ЄС.

«Ми зробили це, і ми зробили це разом. Україна запровадила реформи, а ми, Євросоюз, дотрималися своєї обіцянки. Це те, що ми називаємо рішенням, вигідним для обох сторін. Це створює нові можливості, зміцнює наші економіки, безпеку і дружбу», – мовиться у відеозверненні Моґеріні, опублікованому 11 червня на сторінці Єврокомісії у Twitter.

Привітав українців і комісар Євросоюзу з питань європейської політики сусідства Йоганнес Ган.

«Це зробить Україну і всіх її громадян ближчим до Європи. Це також добра можливість для обміну між європейським і українським бізнесом, науковцями та університетами. Візова лібералізація також демонструє, що виконання Україною зобов’язання щодо процесу реформ, завжди матиме вигоду для громадян. Має бути мотивація для дотримання курсу реформ», – мовиться у відеозверненні Гана.

11 червня набула чинності візова лібералізація для громадян України при короткотермінових подорожах українських громадян до країн ЄС і «шенгену».

Безвізовий режим стосується всіх держав-членів Європейського союзу, крім Великої Британії й Ірландії, а також країн «шенгенської зони» з-поза меж ЄС. Цей режим наразі не стосується так званих «заморських володінь» Нідерландів і Франції.

Щоб скористатися цим режимом, треба мати біометричний паспорт і, так само як і у випадку з візовим режимом, бути спроможним на прохання прикордонних органів довести мету й умови своєї поїздки, свою платоспроможність тощо.

Безвізовий режим дозволяє перебувати у країнах, яких він стосується, до 90 днів протягом кожних 180 днів без права працевлаштування.

XS
SM
MD
LG