Доступність посилання

ТОП новини

«Репортери без кордонів» закликають негайно звільнити журналіста Станіслава Асєєва (Васіна) – заява


Станіслав Асєєв
Станіслав Асєєв

Міжнародна правозахисна організація «Репортери без кордонів» стурбована зникненням понад десять днів тому донецького журналіста Станіслава Асєєва, який писав під псевдонімом Станіслав Васін, і закликає негайно його звільнити. Про це йдеться у заяві, опублікованій на сайті організації.

«Ми вважаємо, що самопроголошена влада «ДНР» відповідальна за його долю і за його безпеку. І ми закликаємо всі сторони, в тому числі міжнародні організації, присутні у регіоні, сприяти його негайному звільненню», – зазначаться у документі.

Зв'язок із донецьким блогером і автором Радіо Донбас.Реалії та інших видань Станіславом Васіним (Асєєвим) зник на початку червня. Першим про зникнення Васіна повідомив екс-депутат Єгор Фірсов. За його словами, в угрупованні «ДНР» родичам Станіслава Васіна не дають інформації про його місце перебування. Відомо, що мати востаннє спілкувалася з ним 2 червня, наступного дня вони мали зустрітися в Макіївці, але цього не сталося, Станіслав просто не вийшов на зв’язок.

11 червня Служба безпеки України підтвердила зникнення Васіна у Донецьку.

12 червня головний редактор Радіо Вільна Європа/Радіо Свобода Ненад Пеїч закликав до звільнення блогера й автора Радіо Свобода Станіслава Васіна (Асєєва).

Цього ж дня Національна спілка журналістів України звернулася з проханням до представників міжнародних місій у захопленому бойовиками Донецьку із проханням допомогти з’ясувати місце перебування Васіна.

XS
SM
MD
LG