Доступність посилання

ТОП новини

«Міжнародна амністія»: у Києві зірвали акцію проти сексизму в університетському середовищі


Логотип «Міжнародної амністії»
Логотип «Міжнародної амністії»

Українське представництво правозахисної організації «Міжнародна амністія» заявляє про зрив у Києві акції проти сексизму, насилля та сексуальних домагань в університетському середовищі, що тривала на території університету «Києво-Могилянська академія».

«Нападники погрожували активісткам вчинити над ними сексуальне насильство і силою намагалися «вручити квіти», які вони принесли з собою. Один із них спробував зірвати значок Amnesty International з рюкзака учасниці. Через загрозу насильства організаторкам довелося зупинити акцію і піти», – йдеться у повідомленні на сторінці організації у «Фейсбуці».

У «Міжнародній амністії» повідомили, що на одному з чоловіків, які зірвали акцію, був значок ВО «Свобода». У цій політичній силі заяву правозахисників поки не коментували.

У русі «Правий сектор», представник якого був на місці події і виступив проти акції, заявили, що захід був спрямований проти одного з викладачів університету, якому «влаштували цькування» через його позицію щодо зовнішнього вигляду студентів на заняттях.

У поліції інцидент не коментували.

XS
SM
MD
LG