Доступність посилання

ТОП новини

СБУ: посадовці «Укрзалізниці» купили неякісної продукції на майже 100 мільйонів гривень


Вокзал у Сімферополі
Вокзал у Сімферополі

У Службі безпеки України заявляють про викриття спільно з Генпрокуратурою механізму регулярного придбання посадовцями «Укрзалізниці» неякісної продукції, що могло загрожувати функціонуванню залізничної інфраструктури. Про це йдеться у повідомленні на сайті відомства.

За даними СБУ, йдеться про купівлю контрафактних запасних частин для тягового рухомого складу на суму в майже 100 мільйонів гривень.

«Використання неякісних запасних частин виробничими підрозділами «Укрзалізниці» – одного з тепловозоремонтних заводів та сімома локомотивними депо – призводило, зокрема, до постійного виходу з ладу десятків тепловозів та тривалих простоїв на позапланових ремонтах. Унаслідок оборудки посадовців «Укрзалізниця» не змогла забезпечити в повному обсязі перевезення продукції металургійних комбінатів. Це, відповідно, призвело до недоотримання держпідприємством прибутків, скорочення обсягів валютної виручки та зменшення надходжень до бюджетів усіх рівнів», – повідомили в СБУ.

Раніше цього тижня Генеральна прокуратура України проводила обшуки в ПАТ «Укрзалізниця». Під час обшуків співробітники Генпрокуратури передали підозру одному з керівників департаменту локомотивного господарства.

В «Укрзалізниці» тоді заявили, що епізод, за яким триває слідство, стосується 2015-2016 років, і наголосили, що сприяють проведенню слідчих дій.

XS
SM
MD
LG