Доступність посилання

ТОП новини

У Раді Садового закликали вирішити проблему зі сміттям або йти у відставку


Мер Львова Андрій Садовий заявляє, що влада України не хоче допомогти місту з вивезенням сміття
Мер Львова Андрій Садовий заявляє, що влада України не хоче допомогти місту з вивезенням сміття

Фракція «Блок Петра Порошенка» у Верховній Раді Україні закликає мера Львова Андрія Садового вирішити проблему зі сміттям у місті або добровільно піти у відставку.

Під час виступу на засіданні парламенту 20 червня народний депутат фракції «БПП» Оксана Юринець також закликала лідера фракції «Самопоміч» Олега Березюка припинити голодування.

Зі свого боку, представник президента у Верховній Раді, заступник голови «БПП» Ірина Луценко виступила за заслуховування Садового на засіданні профільного комітету парламенту. «Нехай відзвітується, які видатки він зробив для громади, із залученням телебачення, нехай покаже, до кого звертався…» – сказала депутат.

19 червня голова фракції «Самопоміч» Олег Березюк оголосив голодування, вимагаючи від влади України вирішити проблему зі сміттям у Львові. 20 червня до нього приєдналася віце-спікер парламенту Оксана Сироїд.

Крім того, 20 червня у Львові оголосила голодування керівник департаменту внутрішньої та інформаційної політики Львівської ОДА Ольга Березюк (не родичка Олега Березюка), заявивши, що протестує проти бездіяльності у вирішення проблеми зі сміттям міського голови Львова Андрія Садового.

Садовий напередодні заявив, що в місті накопичилося 8500 тонн твердих побутових відходів, які нікуди вивозити. А 20 червня у ранковому ефірі на Радіо Свобода мер Львова заявив, що в Україні є 5,5 тисяч полігонів, але влада, за його словами, не хоче допомогти місту.

Львівська міська комісія з надзвичайних ситуацій звернулась до уряду, президента, парламенту і Ради нацбезпеки та оборони з проханням про оголошення Львова зоною надзвичайної екологічної ситуації і попросила допомогти з вивезенням сміття, бо з третини майданчиків відходи не вивозять понад місяць.

20 червня голова Львівської ОДА Олег Синютка проведе нараду з міськими головами області і проситиме їх допомогти Львову. Таке доручення Синютка отримав від прем’єр-міністра Володимира Гройсмана, який звинуватив мера Львова Андрія Садового у нездатності вирішити проблему з вивезенням твердих відходів. У свою чергу, президент Петро Порошенко раніше доручив голові уряду вжити «невідкладних заходів» щодо вирішення проблеми зі сміттям у Львові.

XS
SM
MD
LG