Доступність посилання

ТОП новини

Угорщина анонсувала участь в інфраструктурних програмах в Україні


Пейтер Сійярто (на фото) хоче від Києва «захисту прав» українських угорців
Пейтер Сійярто (на фото) хоче від Києва «захисту прав» українських угорців

Міністр закордонних справ Угорщини Пейтер Сійярто заявив, що його країна твердо підтримуватиме процес українських реформ.

Але, сказав він у Лондоні на конференції на тему реформ в Україні, ця підтримка має спиратися на засади добросусідства та зобов’язання щодо захисту прав 150-тисячної угорської меншини в Україні.

Після зустрічі на полях лондонської конференції з українським колегою Павлом Клімкіним угорський міністр зазначив, що в Угорщині були не в захваті, як довго євроінституції змусили чекати Україну на отримання безвізового режиму та на асоційовані відносини з ЄС.

За словами Сійярто, останнім часом Угорщина багато зробила для успіху українських реформ, зокрема надавши Києву кредит на суму 50 мільйонів доларів для розвитку внутрішньої інфраструктури.

Під час зустрічі в Лондоні міністри закордонних справ Угорщини й України домовилися щодо створення робочої міжвідомчої групи, завданням якої буде визначення, з подальшою розробкою, окремих інфраструктурних програм для участі в них Будапешта.

У конференції щодо реформ в Україні у столиці Британії взяла участь українська делегація на чолі з прем’єр-міністром Володимиром Гройсманом.

XS
SM
MD
LG