Доступність посилання

ТОП новини

У Чорногорію вилетів український літак для гасіння лісових пожеж – ДСНС


Чорногорія потерпає від лісових пожеж, 17 червня 2017
Чорногорія потерпає від лісових пожеж, 17 червня 2017

Український пожежний літак Ан-32П вилетів о 18:20 до Чорногорії для гасіння масштабних займань у лісових масивах, повідомили у Державній службі з надзвичайних ситуацій.

«Пожежі у регіоні не вщухають з минулого тижня. Внаслідок тривалої спеки, сильних поривів вітру та відсутності дощів вогонь швидко поширюється і є загроза розповсюдження на будинки передмість. Зважаючи на можливі ризики, уряд Чорногорії направив запит про допомогу і, відповідно до Угоди про співробітництво в галузі захисту від природних та інших катастроф між урядом України та урядом Чорногорії, прем’єр-міністр України ухвалив рішення щодо надання необхідної допомоги мешканцям Чорногорії», – мовиться у повідомленні на Facebook відомства.

Направити літак до Чорногорії українським рятувальникам доручив раніше цього дня прем’єр-міністр Володимир Гройсман.

Чорногорія 17 липня звернулася з проханням про міжнародну допомогу для боротьби з пожежами, що спалахнули вздовж узбережжя Адріатики та змусили евакуювати десятки туристів.

Щонайменше 100 туристів були евакуйовані з прибережної зони, яка найбільше постраждала від пожежі. Військово-морський флот допоміг у евакуаційних заходах із моря. Під дією потужних вітрів та сухих погодних умов пожежа на півострові Луштица на півдні Чорногорії поширювалася поблизу будинків і кемпінгів.

XS
SM
MD
LG