Доступність посилання

ТОП новини

Спецпредставник США Волкер зустрічається з помічником Путіна в Мінську


Спецпредставник Держдепартаменту США Курт Волкер під час попереднього візиту до України, Авдіївка, 23 липня 2017 року
Спецпредставник Держдепартаменту США Курт Волкер під час попереднього візиту до України, Авдіївка, 23 липня 2017 року

Спецпредставник Держдепартаменту США у справах України Курт Волкер 21 серпня в Мінську почав зустріч із помічником президента Росії Владиславом Сурковим, повідомляє Міністерство закордонних справ Білорусі.

За повідомленням, зустріч відбувається в закритому для ЗМІ режимі.

У посольстві США у Мінську не виключили, що пізніше нададуть додаткову інформацію щодо зустрічі.

Новий спецпредставник Держдепартаменту США по Україні Курт Волкер із помічником Володимира Путіна Владиславом Сурковим має обговорити російсько-українські відносини і врегулювання збройного конфлікту на Донбасі.

Після цього Волкер відвідає Вільнюс для обговорення українського питання з урядом Литви.

23 серпня Волкер поїде до Києва, де приєднається до міністра оборони США Джеймса Маттіса на зустрічах із представниками влади України для обговорення «наступних кроків у дипломатичних переговорах із відновлення суверенітету і територіальної цілісності України».

Останніми тижнями адміністрація президента США Дональда Трампа, за повідомленнями, розглядає можливість змінити дотеперішню позицію щодо надання Україні оборонних озброєнь летальної дії. Пентагон і Державний департамент виступили за такий крок. Але наразі ще зберігається становище від часів адміністрації попереднього президента Барака Обами, який виступив проти такого надання.

XS
SM
MD
LG