Доступність посилання

ТОП новини

На виборах голів регіонів у Росії перемагають кандидати із владної партії


Підрахунок бюлетенів на одній із виборчих дільниць у Росії, 10 вересня 2017 року
Підрахунок бюлетенів на одній із виборчих дільниць у Росії, 10 вересня 2017 року

На виборах губернаторів, що відбулися в Росії 10 вересня, в єдиний день голосування в 15 регіонах, а також незаконних «виборів» в окупованому українському Севастополі, за попередніми даними ЦВК Росії, лідирують кандидати від владної партії «Єдина Росія».

Явка на губернаторських виборах склала від 30 до приблизно 50 відсотків. Лідером з активності виборців стала Мордовія. Там в голосуванні взяли участь більше ніж 70 відсотків виборців. Найнижчий показник у Карелії – 23,5%.

В анексованому Криму російська влада також провела «вибори губернатора» анексованого Росією Севастополя, які в МЗС України назвали «нікчемними за суттю і змістом». На них назвали переможцем кандидата від «Єдиної Росії» Дмитра Овсянникова.

У семи регіонах Росії перемогу здобули тимчасові голови регіонів, призначені президентом Росії Володимиром Путіним минулої зими і навесні.

Влада Росії заявляє про відсутність серйозних порушень на виборах. Водночас у русі на захист прав виборців «Голос» заявили про наявність фактів, які свідчать про фальсифікації на виборах. Зокрема, вкидання бюлетенів були зафіксовані в Калінінградській, Саратовській областях і Краснодарському краї Росії.

10 вересня вибори різних рівнів пройшли в низці регіонів Росії, за винятком Санкт-Петербурга, Інгушетії і Магаданської області. Незаконні «вибори» влаштували також в окупованому українському Севастополі.

Загалом у перебігу виборчих кампаній у Росії обирали голів 15 регіонів і депутатів шести законодавчих зборів. Також незаконно «обирали губернатора» російської влади в окупованому Севастополі. Крім того, відбулося 230 референдумів місцевого рівня. Всього у виборах беруть участь понад 40 партій. У російській столиці Москві пройшли вибори місцевих депутатів у 125 районах.

XS
SM
MD
LG