Доступність посилання

ТОП новини

Житловий сектор і соціальні об’єкти готові до опалювального сезону майже на 100% – Зубко


Житловий сектор України та інші соціальні об’єкти країни готові до початку опалювального сезону 2017–2018 років майже на 100%. Про це під час чергової селекторної наради 2 жовтня повідомив віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко.

«На сьогодні, за тією інформацією, яка на 50% перевірена нами, стан підготовки соціальних об’єктів становить 99,9% – це дитячі заклади, школи, лікарні. Житловий сектор готовий на 99,4%, майже 100%, те, що стосується котелень, подачі тепла, – також на рівні 99%», – сказав Зубко.

Також Геннадій Зубко на тлі різкого похолодання закликав місцеві органи влади самостійно ухвалювати рішення про дату початку опалювального сезону.

«Дуже важливо, щоб всі чітко зрозуміли: сьогодні немає центрального крана, який вмикає опалення в Києві або на центральному рівні. Сьогодні кран, який вмикає опалення, відпускає кошти, підписує договори, встановлює тарифи, є на муніципальному рівні. Я звертаюся до міських голів з дуже серйозною вимогою – щоб слідкували за температурою повітря на вулиці», – сказав Зубко.

Він додав, що, згідно з прогнозом, середньодобова температура, нижча за 8 градусів Цельсія, очікується в середині жовтня, при цьому соціальні об’єкти за температурного рівня у приміщенні менше від 16 градусів мають бути підключені до опалення.

«Сьогодні соціальні об’єкти: лікарні, дитячі заклади (садки, школи) – при рівні менше за 16 градусів всередині приміщення повинні бути за заявкою підключені до опалення, не очікуючи, доки температура на вулиці буде складати менше від восьми градусів», – сказав він.

XS
SM
MD
LG