Доступність посилання

ТОП новини

Міноборони: закон зобов’язує прийти до військкомату без повістки


У Міністерстві оборони заявляють, що закон зобов’язує громадян, які досягли призовного віку, прийти до військкомату без повістки.

«Під час чергової призовної кампанії, що триває у жовтні – листопаді та квітні – травні, якщо призовник не отримав повістку, він зобов’язаний самостійно прибути до районної призовної дільниці, військового комісаріату, щоб з’ясувати свій статус відносно призову на строкову військову службу», – сказав начальник відділу комплектування і призову Генштабу ЗС України Валерій Дендебера.

У Міноборони нагадують, що закон «Про військовий обов’язок і військову службу» зобов’язує призовників після набрання чинності відповідного указу президента і після надходження повістки прибути до призовної дільниці для проходження призовної комісії, у разі, якщо повістка не надійшла, – потрібно з’явитися до призовної дільниці в десятиденний термін з дня початку чергового призову.

Валерій Дендебера нагадав, що за порушення правил військового обліку, неявку за викликом на призовну комісію або до військового комісаріату без поважних причин передбачене притягнення до адміністративної відповідальності, а за ухилення від призову на строкову військову службу – до кримінальної відповідальності.

Згідно із президентським указом, призов на строкову військову службу громадян України здійснюється в жовтні – листопаді 2017 року. Кабмін постановив, що чисельність громадян, які підлягають призову на строкову військову службу в жовтні – листопаді, становить 10 460 осіб.

28 жовтня в Києві співробітники Нацполіції влаштували обшук у нічному клубі, в результаті якого затримали 17 осіб, в яких вилучили речовини, схожі на наркотичні. Окрім того, за даними поліції, ще 32 молодих чоловіків, які «ухилялися від призову», доставили до військкомату.

29 жовтня один із адвокатів затриманих Роман Стойчев у коментарі Радіо Свобода повідомив, що всіх затриманих у ніч на суботу в клубі Jugendhub відпустили з військкомату.

XS
SM
MD
LG