Доступність посилання

ТОП новини

Поліція Києва й області переходить на посилений режим несення служби


Поліція на місці нападу на Аміну Окуєву на Київщині, 30 жовтня 2017 року
Поліція на місці нападу на Аміну Окуєву на Київщині, 30 жовтня 2017 року

Поліція Києва і Київської області переходить на посилений режим роботи у зв’язку з ускладненням криміногенної ситуації, повідомляє 1 листопада прес-служба Національної поліції України.

За інформацією Нацполіції, таке рішення ухвалили у зв’язку зі вчиненням на території Київщині «низки тяжких злочинів із використанням зброї та вибухівки».

«Прошу з розумінням поставитися до збільшення присутності поліцейських на вулицях, вокзалах, аеропортах, на в’їздах-виїздах з Києва та області, у місцях масового перебування людей», – цитує прес-служба голову Національної поліції Сергія Князєва.

За повідомленням, на вулицях збільшено кількість нарядів поліції, несуть службу мобільні групи, до складу яких увійшли працівники патрульної поліції, кінологи, оперативних й інших служб.

Нацполіція уточнює, що співробітників поліції переведено на посилений варіант несення служби з 31 жовтня.

Напередодні секретар Ради національної безпеки й оборони Олександр Турчинов заявив, що в Україні будуть посилені антитерористичний і контррозвідувальний режими. У РНБО пояснили, що такий крок пов’язаний із нападами, що сталися останнім часом. 1 листопада Державна прикордонна служба України посилила контроль у пунктах пропуску на держкордоні, насамперед на українсько-російській ділянці.

Ввечері 30 жовтня загинула прес-офіцер батальйону імені Джохара Дудаєва Аміна Окуєва. За словами її чоловіка Адама Осмаєва, вона загинула від поранення кулею, що влучила їй у голову під час обстрілу їхнього авта. Правоохоронці розслідують справу за статтею «умисне вбивство, вчинене на замовлення».

Це не перший напад у Києві. Зокрема, 25 жовтня поблизу телеканалу «Еспресо» стався вибух внаслідок якого загинули двоє людей і поранені троє, серед них – депутат Верховної Ради Ігор Мосійчук (фракція Радикальної партії) і політолог Віталій Бала.

XS
SM
MD
LG