Доступність посилання

ТОП новини

Суддя пішов до нарадчої кімнати для обрання запобіжного заходу сину Авакова


Олександр Аваков під час засіджання суду, 1 листопада 2017 року
Олександр Аваков під час засіджання суду, 1 листопада 2017 року

Слідчий суддя Солом’янського районного суду Києва пішов до нарадчої кімнати для обрання запобіжного заходу сину міністра внутрішніх справ Арсена Авакова Олександру.

У ході засідання сторона обвинувачення заявила, що є ризики переховування Олександра Авакова від слідства, а також його впливу на свідків.

Прокуратура просить суд застосувати щодо нього арешт строком на 60 днів з можливістю внесення застави 5 мільйонів гривень.

Водночас захист стверджує, що клопотання прокуратури є необґрунтованим і не підтвердженим доказами.

Син міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова Олександр є фігурантом провадження щодо закупівлі МВС рюкзаків за завищеними цінами. Олександр Аваков вважає цю справу політичною.

НАБУ 31 жовтня провело обшуки в рамках розслідування можливої розтрати державних коштів при закупівлі рюкзаків Міністерством внутрішніх справ для бійців у зоні АТО, в результаті низки обшуків за підозрою в розтраті понад 14 мільйонів гривень затримали трьох людей, зокрема сина міністра внутрішніх справ України Олександра Авакова і колишнього заступника міністра внутрішніх справ Сергія Чеботаря.

XS
SM
MD
LG