Доступність посилання

ТОП новини

Повідомили про підозру восьмому учаснику розкрадання коштів проекту «Стіна» – НАБУ


Українсько-російський кордон у Харківській області, 15 серпня 2017 року
Українсько-російський кордон у Харківській області, 15 серпня 2017 року

Восьмому фігуранту справи про розкрадання коштів проекту «Стіна» повідомили про підозру, заявили в Національному антикорупційному бюро України.

Згідно з повідомленням НАБУ, особі інкримінують «привласнення, розтрату майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем» та «фіктивне підприємництво».

16 листопада НАБУ повідомило про затримання, ймовірно, причетного до розкрадання у ході реалізації проекту «Стіна». За даними бюро, затримана особа була пособником у заволодінні бюджетними коштами службовцями Державної прикордонної служби України і керівниками підприємств-генпідрядників.

У НАБУ стверджують, що затриманий організував придбання підприємства з ознаками фіктивності та впродовж 2015-2016 років забезпечував через нього переведення у готівку безготівкових коштів, що надходили від генеральних підрядників, залучених службовцями ДПСУ для інженерно-технічного облаштування кордону.

За даними слідства, за участю цього підприємства конвертовано у готівку понад 10 мільйонів гривень, якими у подальшому заволоділи «учасники злочинної схеми».

У березні 2016 року детективи НАБУ почали розслідування у кримінальному провадженні за фактом розтрати коштів державного бюджету під час реалізації так званого проекту «Стіна». За версією слідства, державі завдано збитків у розмірі понад 16 мільйонів гривень, наразі семеро фігурантів справи арештовані, сумарний розмір визначених судом застав – 25,5 мільйона гривень.

У вересні 2014 року український уряд затвердив запропонований Державною прикордонною службою проект «Стіна». Як повідомив на той час прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк, проект передбачає захисні укріплення у вигляді металевої сітки висотою два метри, також планувалося, що згори буде натягнутий колючий дріт, по деяких частинах якого проведуть електричний струм.

XS
SM
MD
LG