Доступність посилання

ТОП новини

Кремль про схвалення США продажу зброї Україні: це призведе до кровопролиття


Дмитро Пєсков
Дмитро Пєсков

У Кремлі вважають, що схвалення США ліцензій на продаж летальної зброї Україні призведе до кровопролиття на Донбасі.

«Напевно, це зайвий раз підігріє і без того гарячі голови націоналістів, які прагнуть тільки до того, щоб знову перейти до силового методу врегулювання на Донбасі, абсолютно безперспективного, і знову розв’язати кровопролиття», – сказав речник російського президента Дмитро Пєсков.

Адміністрація президента Дональда Трампа схвалила перший комерційний продаж американської летальної оборонної зброї Україні, що може означати серйозну зміну в її політиці щодо Росії.

Представниця Держдепартаменту США Гедер Науерт заявила телекомпанії CNN, що зовнішньополітичне відомство 13 грудня повідомило Конгрес, що воно схвалило експортну ліцензію, що дозволяє Україні закуповувати певне легке озброєння і стрілецьку зброю у американських виробників.

В адміністрації Трампа підтвердили, що Держдепартамент затвердив комерційну ліцензію, що дозволить експортувати снайперські системи M107A1, боєприпаси та пов’язане з ними спорядження в Україну загальною вартістю 41,5 мільйон доларів США. Однак не було затверджено експорт більш важких озброєнь, таких, як протитанкові ракетні комплекси «Джавелін».

Конфлікт на Донбасі триває від квітня 2014 року. Росія неодноразово заперечувала участь своїх військових у конфлікті, про що заявляють Україна і Захід. Москва ж визнає лише присутність російських «добровольців» на Донбасі.

XS
SM
MD
LG