Доступність посилання

ТОП новини

США запровадили санкції проти кримінальних авторитетів із Росії


Один із фігурантів списку Захарій Калашов на прізвисько «Шакро Молодий» у суді в столиці Росії, Москві, 10 жовтня 2017 року
Один із фігурантів списку Захарій Калашов на прізвисько «Шакро Молодий» у суді в столиці Росії, Москві, 10 жовтня 2017 року

Міністерство фінансів США опублікувало список осіб і організацій, які, на думку американської влади, мають відношення до організованої злочинності та пов’язані з організацією «Злодії в законі».

У списку наводяться не тільки імена людей, а й їхні прізвиська. Це громадяни Росії й інших колишніх радянських республік. Як йдеться в повідомленні на сайті відомства, у «чорний список», крім інших, потрапили Алімжан Тохтахунов, відомий як «Тайванчик», Захарій Калашов на прізвисько «Шакро Молодий», Володимир Тюрін, якого в жовтні Генеральна прокуратура України назвала організатором вбивства колишнього депутата Держдуми Росії Дениса Вороненкова.

Також обмеження запровадили для двох російських компаній, які належать кримінальному авторитету Рубену Татуляну. Фігурантам списку санкцій заборонено вести бізнес з американськими громадянами і відвідувати США.

У документі пояснюється, що організація «Злодії в законі» діє на території США, Росії, Греції, України й Іспанії. Перераховані в списку люди користуються паспортами Росії, Казахстану, Узбекистану, Грузії, Киргизстану, ОАЕ, Греції, Гани й інших країн.

Днем раніше Міністерство фінансів США запровадило санкції проти 13 осіб і 39 організацій в рамках «закону Магнітського». Серед фігурантів виявилися син генпрокурора Росії Юрія Чайки Артем, дочка колишнього президента Узбекистану Гульнара Карімова і колишній командир київського полку «Беркуту» Сергій Кусюк, який втік до Росії.

XS
SM
MD
LG