Доступність посилання

ТОП новини

Слідство у справі про катастрофу Ту-154 Міноборони Росії виключило версію вибуху


Пошукові роботи біля місця падіння літака Ту-154, Росія, грудень 2016 року
Пошукові роботи біля місця падіння літака Ту-154, Росія, грудень 2016 року

Слідство у справі про катастрофу літака Ту-154 Міністерства оборони Росії, який впав у Чорне море в грудні минулого року, повністю виключило версію про вибух на борту, повідомила офіційний представник російського Слідчого комітету Світлана Петренко.

Вона заявила, що слідчі дійшли до такого висновку за результатами 356 судово-медичних, 23 молекулярно-генетичних, трьох вибухо-технічних і однієї фоноскопічної експертизи і хімічного дослідження паливно-мастильних матеріалів.

Раніше в Міноборони Росії, де проводили власне розслідування, назвали можливою причиною аварії літака Ту-154 помилку пілота, а саме «порушення просторового орієнтування». Версію вибуху на борту експерти Міноборони також виключили.

Ту-154 Міноборони Росії зазнав катастрофи 25 грудня 2016 року під час набору висоти. На борту були 92 людини, зокрема учасники ансамблю пісні і танцю імені Александрова, голова фонду «Справедлива допомога» Єлизавета Глінка, журналісти і військовослужбовці. Літак летів із Сочі до російської військової бази вирії. ЗМІ раніше повідомляли, що причиною катастрофи Ту-154 могло стати перевантаження.

XS
SM
MD
LG