Доступність посилання

ТОП новини

ЦВК Росії 25 грудня розгляне документи Навального


Олексій Навальний 24 грудня подав у ЦВК Росії документи про реєстрацію кандидатом на виборах президента
Олексій Навальний 24 грудня подав у ЦВК Росії документи про реєстрацію кандидатом на виборах президента

Центральна виборча комісія Росії 25 грудня розгляне документи опозиційного політика Олексія Навального, який висуває свою кандидатуру на вибори президента Росії.

«Судячи з безпрецедентної швидкості (вчора о 21:00 прийняли документи, а сьогодні о 15:00 вже засідання не робочої групи, а самої ЦВК) нам готують відмову в реєстрації», – написав Навальний у Twitter.

24 грудня Навального висунули кандидатом у президенти кілька ініціативних груп у різних містах Росії, в тому числі в Москві й Санкт-Петербурзі.

Документи для реєстрації опозиціонер надав ЦВК увечері 24 грудня. Сьогоднішнє засідання призначене на 14:00 за київським часом.

У 2013 році суд у Росії засудив Навального у справі «Кіровлісу» до п’яти років умовного позбавлення волі. Європейський суд із прав людини визнав цей вирок незаконним. Справу відправили на новий розгляд, проте суд знову визнав опозиціонера винним у «розкраданні коштів», засудивши його до такого ж терміну, що і після першого розгляду, – до п’яти років умовно.

Російська влада заявляє, що через справу «Кіровлісу» Навальний не має права брати участь у виборах президента в 2018 році. Рада Європи вказує на порушення в повторному вироку опозиціонерові і закликає допустити Навального на вибори.

Сам Навальний також вважає своє висунення законним і продовжує передвиборну кампанію.

Вибори президента Росії призначені на 18 березня 2018 року. Брати участь в них, крім Навального, мають намір чинний російський президент Володимир Путін, телеведуча Ксенія Собчак, уповноважений з прав підприємців Борис Титов, лідер ЛДПР Володимир Жириновський, засновник «Яблука» Григорій Явлінський, директор підмосковного радгоспу Павло Грудінін від КПРФ, бізнесмен Сергій Полонський і журналіст Олег Лур'є.

XS
SM
MD
LG