Доступність посилання

ТОП новини

Центральний банк Росії розглядає можливість запровадження криптовалюти в межах БРІКС чи ЄАЕС


Центральний банк Росії
Центральний банк Росії

Центральний банк Росії розглядає можливість запровадження наднаціональної цифрової валюти в межах організації БРІКС (Бразилія, Росія, Індія, Китай та ПАР) чи Євразійського економічного союзу, повідомила перший заступник голови Центрального банку Ольга Скоробогатова.

«Ми продовжуємо роботу над вивченням цього питання. Питання, яке нам здається доцільним обговорювати на майданчику з нашими колегами, – це можливість запровадження наднаціональної криптовалюти на території ЄАЕС або в межах БРІКС. Дуже багато технологічних і макроекономічних питань, тому, я думаю, наступний рік буде присвячений опрацюванню підходів до можливості випуску такої наднаціональної криптовалюти», – сказала Скоробогатова.

Вона додала, що в Центральному банку не вважають запровадження національної цифрової валюти доцільним з точки зору макроекономіки.

22 грудня президент Білорусі Олександр Лукашенко підписав документ, який легалізує операції з криптовалютами. Згідно з декретом, усі операції з криптовалютами в Білорусі не оподатковуватимуться до 1 січня 2023 року. Президент зазначив, що цей крок має на меті залучення іноземних інвесторів і перетворення Білорусі на регіональний центр технології блокчейнів, що робить онлайн-транзакції швидшими й безпечними, а також анонімними.

XS
SM
MD
LG