Доступність посилання

ТОП новини

СБУ: затриманий бойовик «ЛНР», який катував українських заручників


У селищі Мілове на Луганщині затриманий бойовик підтримуваного Росією угруповання «ЛНР», який катував українських заручників, повідомила Служба безпеки України.

За даними правоохоронців, чоловік тривалий час входив до незаконних збройних формувань «Рим» та «1-а козача сотня ім. С. Синельникова», де був особистим помічником ватажків угруповання.

«Бойовик брав участь у катуванні українських військових, взятих терористами у заручники. Він також за вказівкою російських кураторів конвоював бранців на територію Росії», – заявили в СБУ.

У відомстві додали, що громадянин «вирішив залишити незаконне угруповання та виїхати на територію підконтрольну українській владі».

«Він навіть зареєструвався як вимушений переселенець для отримання соціальних виплат від України. Правоохоронці затримали зловмисника під час зняття з банкомата нарахованої суми», – зазначили в Службі безпеки.

Речниця генерального прокурора Лариса Сарган повідомила у Facebook, що чоловіку повідомили про підозру в «участі у терористичній організації» та «веденні агресивної війни».

Конфлікт на частині Донбасу триває від квітня 2014 року. Захід і Україна звинувачують Москву у підтримці бойовиків. Росія ці звинувачення відкидає.

XS
SM
MD
LG