Доступність посилання

ТОП новини

Заарештованого кримськотатарського активіста Чапуха обстежили лікарі – адвокат


Асан Чапух
Асан Чапух

Кримськотатарського активіста, фігуранта «справи Веджіє Кашки» Асан Чапух пройшов медичний огляд в лікарні імені Семашка в Сімферополі 28 грудня. На висновки лікарів очікують після новорічних свят, повідомив проектові Радіо Свобода Крим.Реалії адвокат Айдер Азаматов.

«Йому трохи легше, може рухатися сам, але потребує допомоги. Його ліва нога постійно німіє, ліва рука візуально менша від правої, кровообіг поганий. Йому важко говорити, дихати йому вже легше, є проблема з оком ... На мою думку, він повинен перебувати не в СІЗО, де практично немає медичного спостереження, а в лікарні», – сказав адвокат.

При цьому сам Чапух відмовився від перебування у медсанчастині.

«Мотивував він свою відмову тим, що в медсанчастині за ним нікому доглядати, в СІЗО ж є співкамерники, які допомагають пересуватися, поки він буде в камері. Його родичі передали препарати, завдяки яким його стан стабільний. Але свята в Криму триватимуть до 9 січня, а препаратів вистачить до 5 січня», – додав Азаматов.

65-річний кримськотатарський активіст Асан Чапух переніс мікроінсульт у СІЗО і потребував термінової госпіталізації. Його адвокат Айдер Азаматов вимагав перевезти підзахисного в міську лікарню.

Чапуха разом із ще трьома кримськотатарськими активістами затримали російські силовики в анексованому Криму 23 листопада. Їх звинувачують у вимаганні у громадянина Туреччини. Під час затримання ветеранові кримськотатарського національного руху Веджіє Кашці стало зле. Пізніше стало відомо, що жінка померла.

Підконтрольний Росії Київський районний суд Сімферополя 24 листопада заарештував затриманих кримськотатарських активістів до 15 січня 2018 року.

XS
SM
MD
LG