Доступність посилання

ТОП новини

В Україні з 1 січня дешевшають електромобілі


Від 1 січня 2018 року в Україні набувають чинності зміни до «Податкового кодексу», відповідно до яких українці не сплачуватимуть податок на додану вартість і акциз на імпорт електромобілів. Таким чином вартість цього автомобіля в Україні зменшиться на 17%.

Відповідні зміни депутати внесли до «Податкового кодексу» минулого місяця.

Пільговий режим діятиме лише протягом року.

За даними асоціації «Укравтопром», наведеними у листопаді, за десять місяців 2017 року в Україні продали 2225 електромобілів, попит на такі авто зріс на 227 відсотків.

Як повідомляла прес-служба асоціації, найчастіше електромобілі купували жителі Києва – з січня по жовтень 528 електромобілів отримали київські номери, на другому місці за кількістю зареєстрованих електромобілів Харківська область – 406 електромобілів, на третьому місці – Одеська область (405).

За даними «Укравтопрому», найпопулярнішим автомобілем в українців залишається Nissan Leaf – в Україні купили 1855 авто, наступною за популярністю моделлю стала BMW i3 – 79 авто, на третьому місці Tesla Model S – 56, Ford Focus – 54 авто і Fiat 500 – 30 авто.

Глобальна кліматична угода, схвалена в Парижі наприкінці 2015 року, ставить завдання, згідно з якими у 2050 році країни світу мають практично повністю відмовитися від викопного палива в енергетиці, промисловості і транспорті та перейти на 100% відновлювальну енергетику.

XS
SM
MD
LG