Доступність посилання

ТОП новини

«Укравтопром»: у 2017 році в Україні попит на електромобілі зріс на 227%


Автомобілі Tesla Model 3, які випускає компанія американського бізнесмена Ілона Маска,
Автомобілі Tesla Model 3, які випускає компанія американського бізнесмена Ілона Маска,

Асоціація «Укравтопром» заявляє, що за десять місяців цього року в Україні продали 2225 електромобілів, попит на такі авто зріс на 227 відсотків.

Як повідомляє прес-служба асоціації, найчастіше електромобілі купували жителі Києва – з січня по жовтень 528 електромобілів отримали київські номери, на другому місці за кількістю зареєстрованих електромобілів Харківська область – 406 електромобілів, на третьому місці – Одеська область (405).

За даними «Укравтопрому», найпопулярнішим автомобілем в українців залишається Nissan Leaf – в Україні купили 1855 авто, наступною за популярністю моделлю стала BMW i3 – 79 авто, на третьому місці Tesla Model S – 56, Ford Focus – 54 авто і Fiat 500 – 30 авто.

Міністр інфраструктури Володимир Омелян заявляв про підтримку розвитку електромобілів і відповідної інфраструктури для них в Україні.

Глобальна кліматична угода, схвалена в Парижі наприкінці 2015 року, ставить завдання, згідно з якими у 2050 році країни світу мають практично повністю відмовитись від викопного палива в енергетиці, промисловості і транспорті та перейти на 100% відновлювальну енергетику.

XS
SM
MD
LG