Доступність посилання

ТОП новини

Трамп пригрозив скоротити фінансування для палестинців


Дональд Трамп
Дональд Трамп

Президент США Дональд Трамп пропонує урізати фінансування Палестинської адміністрації за небажання вести мирні переговори з Ізраїлем.

«Ми платимо мільярди доларів ні за що не тільки Пакистану. Наприклад, ми платимо палестинцям сотні мільйонів доларів в рік, але вони цього не цінують. Вони навіть не хочуть вести переговори про мир з Ізраїлем… Чому ми маємо продовжувати ці великі виплати для них?», – написав Трамп у Twitter.​

Представник «Організації визволення Палестини» Ханан Ашраві, коментуючи заяву Трампа, заявила, що палестинці не піддадуться на «шантаж» американського президента.

Напередодні стало відомо, що США можуть припинити фінансування Пакистану в рамках програми в боротьбі з тероризмом. У Вашингтоні вважають, що Ісламабад покриває бойовиків, з якими Сполучені Штати борються в Афганістані.

6 грудня Дональд Трамп визнав Єрусалим столицею Ізраїлю і доручив перенести туди американське посольство з Тель-Авіва. Це рішення розлютило палестинців і їхніх арабських союзників, а також викликало різку критику й на Заході. Президент Палестинської національної адміністрації Махмуд Аббас тоді заявив, що цей крок поклав край ролі США як миротворця на Близькому Сході.

Статус Єрусалима є болючим питанням для всіх сторін близькосхідного врегулювання. Зокрема, палестинці вважають, що Східний Єрусалим має бути столицею їхньої майбутньої держави.

XS
SM
MD
LG