Доступність посилання

ТОП новини

У мерії Павлограда, де голодують шахтарі, заборонили перебувати цілодобово


Виконком Павлоградської міської ради, в будівлі якої голодують шахтарі, вніс зміни до регламенту виконавчих органів міськради, за яким у будівлі міськради тепер можна перебувати лише в робочий час. Інформацію про це Радіо Свобода 5 січня підтвердили в мерії Павлограда.

За інформацією міськради, також, за регламентом, заходити до будівлі мерії можна лише через контрольно-пропускний пост.

«Пропуск відвідувачів до виконавчих органів міської ради в робочі дні здійснюється з 08:00 до 12:00 та з 12:45 до 17:00 (у п’ятницю – до 15:45)», – йдеться у зміненому регламенті.

Як поінформували в мерії, регламент не передбачає цілодобового перебування людей в адміністративній будівлі. «Цілодобове перебування людей – це не те, що передбачене нормальною, звичайною роботою установи», – сказали в мерії.

У міськраді не змогли відповісти на питання про те, чи матиме рішення виконкому правові наслідки для двох шахтарів, які восьмий день поспіль голодують в будівлі мерії.

Тим часом, гірники відмовилися залишити приміщення. «Ми під пильним наглядом лікарів і поліції. Тому відчуваємо себе у безпеці, незважаючи ні на які обставини», – написав у своєму Facebook один із гірників Володимир Бугайов.

У Павлограді 29 грудня2017 року двоє шахтарів компанії «ДТЕК – Павлоградвугілля», гірничі майстри Володимир Бугайов і Андрій Карпенко оголосили голодування. Як розповів Радіо Свобода Володимир Бугайов, головні їхні вимоги до адміністрації «ДТЕК – Павлоградвугілля» – «припинити тиск на членів незалежної профспілки». За його словами, з вересня, коли на підприємстві був створений осередок незалежної профспілки, з роботи звільнили чотирьох її членів.

У компанії «ДТЕК – Павлоградвугілля» Радіо Свобода повідомили, що на шахтах компанії не було порушень законодавства при звільненні працівників, і «всі передбачені колективним договором і КЗпП виплати при звільненні здійснюються в повному обсязі».

XS
SM
MD
LG