Доступність посилання

ТОП новини

Супрун: в Україні епідемії кору немає


Уляна Супрун
Уляна Супрун

Виконувач обов’язки міністра охорони здоров’я України Уляна Супрун заявляє, що в Україні епідемії кору немає.

За її словами, в Україні на кір захворіло близько 200 людей.

Супрун наголосила, що на сьогодні всі області забезпечені необхідними вакцинами для щеплень від кору.

У Києві станом на 9 січня зареєстровані 54 випадки кору, з них 43 випадки серед дітей. У лікарнях перебувають 14 дітей, хворих на кір, 12 із них потрапили туди вже у 2018 році

В Одесі через спалах кору керівникам шкіл рекомендували подовжити зимові канікули на тиждень, до 21 січня. Як повідомила Радіо Свобода головний лікар одеської міської інфекційної лікарні Світлана Лаврюкова, станом на ранок 9 січня на стаціонарному лікуванні в медичному закладі перебувають 112 хворих на кір (на 5 січня хворих було 94 — ред.). З 75 дітей, які проходять лікування в інфекційній лікарні, 16 – це малюки першого року життя.

За даними МОЗ, за 10 місяців 2017 року в Україні зафіксували 2381 випадок захворювання на кір.

Кір легко передається від людини до людини. Спочатку хворий відчуває ознаки звичайної застуди: нежить, температуру, кашель, приблизно через тиждень з’являється висип (спочатку на голові, далі – на верхній та нижній частинах тулуба). Серед ускладнень, які викликає кір, – ураження нервової системи (енцефаліт), пневмонія, отит, втрата зору.

За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, щороку в світі 30-24 мільйонів дітей хворіють на кір, понад 800 тисяч помирають від самої інфекції та її ускладнень. Це означає 314 смертей на день, 13 смертей щогодини.

XS
SM
MD
LG