Доступність посилання

ТОП новини

У Львові 74 людини захворіли на кір – Садовий


Мер Львова Андрій Садовий
Мер Львова Андрій Садовий

У Львові 74 людини захворіли на кір, повідомив мер міста Андрій Садовий.

«Маємо на сьогодні 74 особи, які захворіли, з них 49 – це діти, але не всі шкільного віку. Будуть ухвалюватися рішення, які будуть рекомендаційними для міської влади… Вважаю, що і школи, і садочки мають працювати у звичному режимі. Ті школи, де є перевищений бар'єр, а на Сихові є одна школа, яка зараз на канікулах, де захворіло дев’ять дітей, і там ситуацію треба дослідити», – цитує Садового прес-служба Львівської міської ради.

За даними Міністерства охорони здоров’я, в Україні наразі немає епідемії кору, а триває спалах цього захворювання. Спалахи кору мають циклічний характер і відбуваються кожні 5-6 років.

У міністерстві наголошують, що ліків від кору не існує, єдиний надійний метод профілактики захворювання – вакцинація, а головна причина спалахів – низьке охоплення щепленнями.

За 2017 рік в Україні зафіксували 4782 випадки захворювання на кір, найбільше випадків зареєстрували в Івано-Франківській області – 1344, повідомляли у міністерстві.

Кір легко передається від людини до людини, поширюється при кашлі, тісних особистих контактах. Вірус залишається активним і живе в повітрі або на інфікованих поверхнях протягом двох годин. Спочатку хворий відчуває ознаки звичайної застуди: нежить, підвищення температури, кашель, приблизно через тиждень з’являється висип (спочатку на голові, далі – на верхній та нижній частинах тулуба). Серед ускладнень, які викликає кір, – ураження нервової системи (енцефаліт), пневмонія, отит, втрата зору.

XS
SM
MD
LG