Доступність посилання

ТОП новини

Суд у Криму засудив українського активіста Балуха до 3 років і 7 місяців у колонії-поселенні


Володимир Балух
Володимир Балух

Підконтрольний Кремлю Роздольненський районний суд в анексованому Криму засудив українського активіста Володимира Балуха, обвинуваченого в зберіганні боєприпасів, до трьох років і семи місяців колонії-поселення і штрафу в розмірі 10 тисяч рублів (близько 4,6 тисячі гривень – ред.).

Як повідомляє проект Радіо Свобода Крим.Реалії, таке рішення суд ухвалив на засіданні 16 січня.

Раніше прокурор попросив для обвинувачуваного 5 років і 1 місяць позбавлення волі з відбуванням у колонії-поселенні і оплату штрафу в розмірі 20 тисяч рублів (9,2 тисячі гривень – ред.).

Балух під час свого заключного слова на засіданні 15 січня заявив, що справа проти нього «сфабрикована у зв’язку з його політичною позицією» і це не змусить його любити «нову батьківщину».

ФСБ Росії затримала Володимира Балуха 8 грудня 2016 року. Співробітники ФСБ стверджували, що знайшли на горищі будинку, де живе Володимир Балух, 90 патронів і кілька тротилових шашок.

У серпні 2017 року суд виніс українському активісту такий самий вирок – три роки і сім місяців колонії загального режиму, а також штраф у розмірі десяти тисяч рублів. Під час розгляду апеляційної скарги вирок Балух скасували. Справу відправили на повторний розгляд.

Роздольненський районний суд 1 грудня змінив запобіжний захід українському активісту на домашній арешт протягом двох місяців.

Захист Балуха і правозахисники вважають, що він став жертвою репресій за свою проукраїнську позицію.

XS
SM
MD
LG