Доступність посилання

ТОП новини

МЗС про відсутність обстрілів на Донбасі під час візиту Волкера: Росія хоче всіх обдурити


Міністерство закордонних справ України пов’язує дотримання режиму тиші на Донбасі 23 січня з візитом спеціального представника Державного департаменту США з питань України Курта Волкера в Київ.

«Жодних порушень припинення вогню на Донбасі 23 січня, у той час, як Курт Волкер перебуває в Україні. Кожний крок на Донбасі контролюється Росією, що хоче всіх обдурити», – написала речниця МЗС Мар’яна Беца у Twitter.

Штаб української воєнної операції на Донбасі заявляє, що вперше за тривалий час у зоні бойових дій доба 23 січня минула без порушень режиму припинення вогню.

В угрупованні «ДНР» про бойові дії 23 січня також не повідомляють. В угрупованні «ЛНР» звинувачують українських військових в одному порушенні «режиму тиші» поблизу села Логвинове.

Курт Волкер прибув до Києва 23 січня для переговорів з українським керівництвом щодо пошуків шляху мирного врегулювання на Донбасі. Того ж дня він зустрівся з президентом Петром Порошенком, начальником Генштабу ЗСУ Віктором Муженком і міністром з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Вадимом Чернишем.

26 січня Волкер проведе переговори з помічником президента Росії Владиславом Сурковим у Дубаї.

Після анексії Криму навесні 2014 року на частині Донбасу почався збройний конфлікт. Україна і Захід звинувачують Росію у підтримці проросійських бойовиків. Москва ці звинувачення відкидає.

XS
SM
MD
LG