Доступність посилання

ТОП новини

Найнижча зарплата в Україні у медиків і освітян – в.о. голови Держслужби зайнятості


Найнижчу заробітну плату в Україні, за підсумками 2017 року, отримують медсестри, лікарі, вчителі і вихователі, повідомив 24 січня виконувач обов’язків голови Державної служби зайнятості (Центрального апарату) Валерій Ярошенко.

«Це близько 3 тисяч 700 гривень, за даними Держстату», – сказав він.

За словами Ярошенка, найвищі зарплати в Україні минулого року були в Києві. «Ми маємо абсолютно різний рівень зарплат у регіонах. Найвища заробітна плата в Києві – 11 тисяч 643 гривні, потім йдуть Київська область, Дніпропетровська, Запорізька, Полтавська. Після Одеської й Миколаївської йде Закарпатська область – 6 тисяч 700 гривень», – сказав в.о. голови Держслужби зайнятості.

Ярошенко пояснив, що Закарпатська область межує з Євросоюзом, «є великі міграційні процеси і відтік робочої сили». «І рівень зарплати в Закарпатській області почав зростати через бажання роботодавців утримати кваліфікованих співробітників», – додав він.

За даними Ярошенка, кількість безробітних станом на 1 січня 2018 року, у порівнянні з відповідною датою 2017 року, скоротилася на 9% і становила 354 тисячі.

45% безробітних, які стоять на обліку служби зайнятості, мають вищу освіту, а у великих містах, зокрема Києві, Харкові і Запоріжжі – понад 80%.

Із 1 січня в Україні зросла мінімальна заробітна плата – із 3200 до 3723 гривень. Перш за все, це підвищення торкається працівників бюджетної сфери.

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман заявляв, що в 2018 році заробітна плата українських вчителів зросте не менше, ніж на 25%.

З 2018 року починає діяти медична реформа. На зарплаті вона позначиться у бік підвищення наприкінці 2018 року, за попередніми урядовими розрахунками. В планах держави до 2020 року довести зарплати медиків первинної ланки до 20 тисяч гривень.

XS
SM
MD
LG