Доступність посилання

ТОП новини

Euronews змінив текст про окупований Крим, залишивши незмінним відео


Телеканал Euronews відреагував на заяви дипломатів, які висловили обурення сюжетом мовника про кримських дітей без жодної згадки про російську анексію Криму.

Текст сюжету на сайті телеканалу 24 січня був доповнений реченням: «Крим, який розглядається геополітичним оплотом Москви, був анексований в України у 2014 році – це призвело до запровадження санкцій Євросоюзу і США проти Росії за цей «незаконний» крок».

Водночас відеосюжет, який впродовж доби 23 січня кілька разів був продемонстрований в ефірі, залишився незмінним. У ньому так само компліментарно, без жодної згадки про окупаційну роль російської армії, висвітлені навчання, організовані 68-м інженерним полком російських збройних сил армії для школярів Криму віком до 12 років.

Військові навчають дітей встановлювати і знешкоджувати наземні міни, розповідають про саморобні вибухові пристрої, пояси смертників та замасковані бомби. Підполковник армії Росії Євген Мусієнко пояснює, що школярів також заохочують у майбутньому вступати в інженерні війська. У сюжеті наводяться коментарі школярів з Євпаторії, які схвально відгукуються про навчання.

Наприкінці сюжету журналісти Euronews дали слово місцевій жительці, яка наголошує на необхідності таких занять, бо «діти повинні знати, як захистити себе». «Ми повинні виховувати дітей патріотами», – говорить вона.

Голова Представництва України при ЄС Микола Точицький 24 січня заявив, що стурбований сюжетом телеканалу Euronews про кримських дітей. Перед тим міністерство закордонних справ України закликало Euronews виправити цей матеріал.

Ще 23 січня змістом сюжету Euronews обурився міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічус, який назвав цю роботу «промиванням мізків». «Жодного слова про незаконну анексію Криму, натомість – основи шовінізму», – наголосив литовський дипломат.

XS
SM
MD
LG