Доступність посилання

ТОП новини

«Справу Плотницького» в суді Дніпра розглянуть 30 січня


У Дніпрі справу проти ватажків підтримуваного Росією угруповання «ЛНР» – Ігоря Плотницького, Олександра Гурєєва й Андрія Патрушева – за збитий військовий літак Іл-76 з українськими військовослужбовцями на борту планують розглянути 30 січня. Засідання відбудеться Красногвардійському райсуді міста, до якого повернули справу з апеляційного суду.

За інформацією суду, справу має розглянути колегія суддів у складі – Денис Григоренко, Михайло Юшков, Алла Книш. Засідання призначене на 12:00.

Водночас на офіційному сайті суду, за інформацією від 12 січня, суддя Денис Григоренко з 2 січня 2018 року перебуває на лікарняному.

3 січня цей суд не зміг розглянути справу проти ватажків угруповання «ЛНР» через хворобу судді. Головуючий суддя пішов на лікарняний напередодні, коли мало відбутися засідання.

12 грудня 2017 року цей суд не розпочав розгляд справи через самовідвід судді Костянтина Дружиніна. Той заявив, що адвокат родин загиблих військових Віталій Погосян також надає адвокатські послуги його дружині. Справу передали в апеляційний суд області для визначення підсудності, але той знову повернув її до Красногвардійського райсуду.

Раніше, 12 вересня 2017 року у Дніпрі у Бабушкінському районному суді Дніпра не відбувся судовий розгляд «справи Плотницького» через самовідвід колегії суддів. Справу мала розглядати колегія із трьох суддів, однак усі вони заявили про самовідвід, посилаючись на упередженість та необ’єктивність при розподілі цієї судової справи.

Схожа ситуація в цьому суді була і 20 липня. Тоді двоє суддів заявили про самовідвід.

У січні 2017 року прокуратура Дніпропетровської області повідомила, що передала до суду обвинувальний акт проти керівника угруповання «ЛНР» Ігоря Плотницького і двох командирів незаконних збройних формувань у справі збитого літака Іл-76.

14 червня 2014 року на території Луганської області з переносного зенітно-ракетного комплексу був уражений літак Іл-76МД. Він загорівся і впав. На його борту перебували 40 військовослужбовців 25-ї окремої парашутно-десантної бригади та дев’ятеро членів екіпажу. Усі загинули.

XS
SM
MD
LG