Доступність посилання

ТОП новини

Путін про «кремлівський звіт»: це недружній акт


Володимир Путін
Володимир Путін

Президент Росії Володимир Путін назвав так званий «кремлівський звіт» США «недружнім актом».

«Це, безумовно, недружній акт. Він ускладнює російсько-американські відносини, які і без того перебувають у скрутному становищі, і завдає шкоди міжнародним відносинам в цілому», – сказав Путін під час своєї зустрічі з довіреними особами, які підтримують його кандидатуру на виборах президента Росії.

Він додав, що «не розуміє» дій США.

«Вся адміністрація президента, весь уряд, весь бізнес (включені до «кремлівського звіту» – ред.). За кожним з цих людей і за кожною з цих структур стоять звичайні громадяни нашої країни, трудові колективи, цілі галузі виробництва, тобто по суті всіх нас, усі 146 мільйонів включили до якогось списку. У чому сенс таких дій, я не розумію», – заявив Путін.

Міністерство фінансів США 30 січня видало документ із потенційними об’єктами можливих майбутніх санкцій США проти росіян, які мають тісні контакти з президентом Росії Володимиром Путіним. Цей список раніше назвали у пресі «кремлівським звітом». Він, зокрема, включає 114 високопосадовців Росії та 96 «олігархів» у відкритій частині звіту і ще не відому кількість у засекреченій.

Цей список не означає запровадження ніяких санкцій чи обмежень щодо цих осіб, за винятком тих, стосовно кого обмеження були введені раніше.

XS
SM
MD
LG