Доступність посилання

ТОП новини

Путін назвав Родченкова «придурком»


Володимир Путін
Володимир Путін

Президент Росії Володимир Путін назвав колишнього голову московської антидопінгової лабораторії, інформатора Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA) Григорія Родченкова «придурком».

«Спіймали цього придурка Родченкова, витягли його туди (для свідчень WADA – ред.). Послухайте, у людини очевидні проблеми із законом – він займався протизаконною діяльністю, його в тюрму треба посадити. Замість цього, його призначили керувати російською антидопінговою лабораторією», – сказав Путін під час зустрічі з довіреними особами, які підтримують його кандидатуру на виборах президента Росії.

Путін назвав Родченкова «придурком» (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:01 0:00

Він заявив, що в Родченкова «були спроби суїциду».

«Ну, дай йому Бог здоров'я, нехай одужає. Ну, це ж про щось говорить. Це говорить про проблеми, і все засновано на свідченнях цієї людини. Чи можна їй довіряти взагалі?» – додав Путін.

У документальному фільмі «Секретний випадок допінг – олімпійська змова», який показали в ефірі 29 січня, Родченков заявив, що Путін «мусив знати» про допінгові схеми в російському спорті, створені для забезпечення перемоги російських спортсменів.

У 2016 році Родченков, який зараз переховується в США, розповів The New York Times, що ФСБ Росії організувала схеми, що включають підміну допінг-проб на Іграх в Сочі в 2014 році, щоб приховати практику використання допінгу спортсменами з російської збірної.

У Кремлі розкритикували заяви Родченкова і назвали їх «наклепом перебіжчика». Проти нього в Росії порушили кримінальну справу.

У вересні 2017 року Басманний суд Москви заочно заарештував Родченкова.

Влітку 2016 року Всесвітнє антидопінгове агентство (WADA) опублікувало доповідь про масове застосування заборонених препаратів у російському спорті з потурання влади. Результатом цього розслідування стало відсторонення збірної Росії з легкої атлетики від Олімпійських ігор в Ріо-де-Жанейро в 2016 році. Міжнародний параолімпійський комітет відсторонив російську збірну в повному складі від участі в Параолімпіаді в Ріо-де-Жанейро.

XS
SM
MD
LG