Доступність посилання

ТОП новини

Дочка Шокіна подає до суду на Джо Байдена


Віктор Шокін
Віктор Шокін

Дочка колишнього генпрокурора України Віктора Шокіна Аліна, яка є громадянкою США, має намір подати до суду на екс-віце-президента Джо Байдена, повідомляє інтернет-видання «Українська правда» із посиланням на самого Шокіна.

Екс-генпрокурор підтвердив твіт своєї дочки Аліни, яка написала про бажання йти до суду.

«Я знаю, що вона збирається це зробити… Вона повнолітня, доросла людина, їй за 40 років, вона має особисті думки. Найбільше, що її вразило, це те, що згадали її покійну бабусю. Батька – то само собою, але бабусю. Так він зганьбив її, той Байден, що вона вирішила прийняти таке рішення», – цитує Шокіна УП.

Раніше в Twitter користувачка з ніком @alina_oneworld написала: «Обдумала ситуацію з промовою екс-віце-президента Байдена, в якій він публічно образливо висловився про мою покійну бабусю і мого батька. З огляду на те, що це стосується всієї моєї родини, планую звернутися до суду щоб захистити гідність моїх рідних. І продемонструвати найвищі принципи рівності всіх громадян Америки перед законом», – зазначила вона.

Дочка Шокіна, Аліна, має громадянство США.

Виступаючи 23 січня в Раді з міжнародних відносин США у Вашингтоні, Байден, критикуючи Україну за недостатні, на його думку, реформи й боротьбу з корупцією, розповів, як одного разу, перебуваючи в Києві, домігся звільнення протягом кількох годин генерального прокурора України, якого він назвав «сучим сином». Ішлося, вочевидь, про Віктора Шокіна, якого критикували, зокрема, за недостатню боротьбу з корупцією і в самій Україні, і союзники Києва за кордоном – чи не найгостріше якраз Джозеф Байден.

«Я пішов на прес-конференцію і сказав: ми вам не даємо мільярд доларів. Вони мені кажуть: ви не маєте таких повноважень, ви – не президент (США), президент казав, що дасть. А я їм: дзвоніть йому. Я сказав, що ви не отримаєте мільярд доларів. Я сказав: я їду через шість годин, якщо ваш генпрокурор не буде звільнений до того часу, ви не отримаєте грошей. І той сучий син був звільнений. І на його місце поставили того, кому на той час довіряли», – заявив Байден.

XS
SM
MD
LG