Доступність посилання

ТОП новини

США готують «найбільш агресивні» санкції проти КНДР – Пенс


Віце-президент США Майк Пенс після переговорів з прем'єр-міністром Японії Сіндзо Абе, Токіо, Японія, 7 лютого 2018 року
Віце-президент США Майк Пенс після переговорів з прем'єр-міністром Японії Сіндзо Абе, Токіо, Японія, 7 лютого 2018 року

США готують новий пакет жорстких економічних санкцій проти Північної Кореї, щоб змусити її припинити ракетно-ядерну програму, заявив віце-президент США Майк Пенс.

«США незабаром оприлюднять найбільш жорсткий й агресивний раунд економічних санкцій проти Північної Кореї. Ми продовжуватимемо ізолювати Північну Корею доти, поки вона назавжди не відмовиться від своїх ядерних і ракетних програм», – сказав Пенс 7 лютого за підсумками переговорів з прем'єр-міністром Японії Сіндзо Абе.

Американська влада заявляє, що нові санкції можуть бути запроваджені перед завершенням Олімпійських ігор у Південній Кореї наприкінці лютого.

«Ми не дозволимо Північній Кореї приховувати за прапорами Олімпійських ігор реальність, яка поневолює людей і загрожує регіону», – додав віце-президент, який 9 лютого очолить делегацію США на церемонії відкриття зимової Олімпіади у Пхйончхані.

Пенс не виключив можливості зустрічі з північнокорейськими представниками під час Олімпіади, заявивши: «Я не просив про зустріч, але побачимо, що буде».

Минулого року КНДР здійснила шість ядерних випробувань, а також випробувала декілька міжконтинентальних балістичних ракет, що викликало критику з боку світової спільноти.

У зв’язку з цим Рада безпеки ООН кілька разів розширювала санкції проти Північної Кореї, зокрема, 22 грудня організація одностайно схвалила запропоновані США нові санкції проти Північної Кореї. Санкції обмежують для КНДР імпорт нафти, повернуть всіх її робітників з-за кордону протягом року і можуть суттєво обмежити судноплавство.

Щоб запобігти обходу санкцій всім країнам дають дозвіл на затримання, перевірки і вилучення суден, підозрюваних у незаконному перевезенні вантажів до чи з Північної Кореї. Інші санкції, включені в пакет, передбачають заборону на експорт продовольчих товарів, машин та інших товарів з Північної Кореї.

XS
SM
MD
LG