Доступність посилання

ТОП новини

Палата представників США ухвалила законопроект про підтримку кібербезпеки України – посольство


Палата представників Конгресу США 404 голосами схвалила законопроект про підтримку кібербезпеки України в умовах російської агресії, повідомило Посольство України у США на сторінці у Facebook.

«Конгресмени схвалили проект «Закону про співпрацю з Україною з питань кібербезпеки», що спрямований на просування активнішої взаємодії між Україною і США у сфері кібербезпеки в умовах протидії російській гібридній агресії», – йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що співавторами документа стали конгресмен-демократ Брендан Бойл та конгресмен-республіканець Браян Фітцпатрик.

Документ, зокрема, передбачає допомогу Україні в посиленні захисту комп’ютерних мереж органів державної влади, зменшення залежності України від російських інформаційних та комунікаційних технологій, сприяння участі України у програмах обміну інформацією.

«У законопроекті підтверджується відданість Сполучених Штатів Америки Хартії про стратегічне партнерство між Україною та США, Будапештському меморандуму про гарантії безпеки, підтримці співробітництва нашої держави з НАТО», – повідомили дипломати.

Перед набранням чинності законопроект про кібербезпеку має бути проголосований також Сенатом та підписаний президентом США.

5 жовтня 2017 року Верховна Рада ухвалила закон про основні засади забезпечення кібербезпеки України. Він визначає основні об’єкти кіберзахисту, які в сукупності складають критичну інфраструктуру, принципи забезпечення кібербезпеки і нацсистему кібербезпеки. 7 листопада документ підписав президент України Петро Порошенко. Закон набере чинності 9 травня 2018 року.

XS
SM
MD
LG