Доступність посилання

ТОП новини

НСЖУ: блокування приміщення медіа-холдингу «Вєсті» є перешкоджанням роботі журналістів


Національна спілка журналістів України називає блокування силовиками приміщення медіа-холдингу «Вєсті» у бізнес-центрі «Гуллівер» у Києві перешкоджанням роботі ЗМІ.

«Застосування грубої сили – це аргумент слабких і неправих. З шостої ранку силовики заблокували роботу холдингу «Вести». Ніби-то господарський спір, бо йде намагання держави вилучити «сумнівні» активи... Очевидно, це перешкоджання роботі медіа, роботі журналістів. Це прояв дикунства людей при владі і людей у погонах», – написав голова НСЖУ Сергій Томіленко у Facebook 8 лютого.

Раніше Національне агентство з питань виявлення, розшуку й управління активами, одержаними від корупційних й інших злочинів, заявило, що «завдяки спільним діям Головної військової прокуратури та Національної поліції», за рішенням суду, взяло в управління приміщення медіа-холдингу «Вєсті» у бізнес-центрі «Гулівер» у Києві.

Повідомляється, що наразі Національне агентство передало вказані приміщення в управління компанії-управителю, відповідно до укладеного договору управління майном.

Вранці 8 лютого головний редактор «Вєстєй» Оксана Омельченко написала у Facebook про обшуки в приміщеннях офісу медіа-холдингу в Києві. За її словами, силовики не пускали журналістів на роботу.

Влітку минулого року головний військовий прокурор Анатолій Матіос заявив що колишній міністр доходів і зборів Олександр Клименко, який після повалення режиму Януковича втік до Росії, вивів 788 мільйонів доларів на рахунки кількох компаній, серед яких вказувався медіа-холдинг «Вєсті». У зв’язку із заявленою «антикорупційною операцією» правоохоронці проводили у приміщеннях холдингу обшуки. Головний редактор «Вєстєй» Оксана Омельченко тоді заявляла, що причина обшуків – низка резонансних публікацій, пов’язаних із діяльністю військової прокуратури й особисто Анатолія Матіоса.

XS
SM
MD
LG