Доступність посилання

ТОП новини

Сакварелідзе: Саакашвілі затримали в ресторані в Києві


Інформація про затримання Міхеїла Саакашвілі вже з'являлася минулого тижня, але не підтвердилася
Інформація про затримання Міхеїла Саакашвілі вже з'являлася минулого тижня, але не підтвердилася

У ресторані в центрі Києва затримали екс-президента Грузії, колишнього голову Одеської ОДА Міхеїла Саакашвілі, повідомив його соратник, колишній заступник генерального прокурора Давид Сакварелідзе у Facebook.

«Міхеїла Саакашвілі затримали в ресторані «Сулугуні» (провулок Музейний, 10): три буси «Фольксваген», номерні знаки АА (номер одного з них – АА0121СН)», – написав Сакварелідзе.

Силовики ситуацію наразі не коментували. Радіо Свобода намагається отримати підтвердження чи спростування інформації.

Інформація про затримання Саакашвілі вже з’являлася минулого тижня. 9 лютого народний депутат Ігор Луценко заявив, що правоохоронці затримали Саакашвілі у готелі в центрі Києва, але всі силові структури цю інформацію заперечили.

5 грудня 2017 року генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що екс-президент Грузії Міхеїл Саакашвілі отримав від бізнесмена Сергія Курченка, який переховується в Росії, півмільйона доларів на свою діяльність в Україні. Він навів записи перехоплення розмов, що, за його словами, підтверджують це.

8 грудня екс-президента затримали в Києві. Його підозрюють в «сприянні учасникам злочинних організацій та укритті їхньої злочинної діяльності». Саакашвілі назває неправдивими всі обвинувачення на свою адресу.

Суд першої інстанції не задовольнив клопотання Генпрокуратури про домашній арешт політика у вигляді запобіжного заходу, але 26 січня Апеляційний суд Києва призначив йому нічний домашній арешт.

Термін дії запобіжного заходу для Саакашвілі закінчився 6 лютого.

Луценко заявив, що ГПУ не буде просити суд продовжити запобіжний захід для колишнього президента Грузії.

XS
SM
MD
LG