Доступність посилання

ТОП новини

Прикордонники заявляють, що не займалися організацією рейсу для вивезення Саакашвілі


12 лютого прикордонна служба України вислала Міхеїла Саакашвілі до Польщі
12 лютого прикордонна служба України вислала Міхеїла Саакашвілі до Польщі

Державна прикордонна служба України не має стосунку до організації авіаційного рейсу, яким 12 лютого був відправлений до Польщі екс-президент Грузії, колишній голова Одеської ОДА Міхеїл Саакашвілі, заявив в ефірі Радіо Свобода речник ДПСУ Олег Слободян.

«Державна прикордонна служба не займається організацією авіаційних перевезень… Так, ми дійсно супроводжували Міхеїла Саакашвілі до аеропорту, але обставин чи навіть повноважень, щоб займатися цим питанням і уточнювати якісь аспекти, пов’язані з перельотами, – це не є нашими обов’язками і не входить до нашої компетенції», – сказав Слободян.

За його словами, участь в операції висилання Саакашвілі брали співробітники Державної міграційної служби, Державної прикордонної служби і Національної поліції.

«Ми допомогли міграційній службі виконати їхнє рішення про повернення Міхеїла Саакашвілі до країни, звідки він прибув свого часу незаконно», – додав Слободян.

12 лютого соратники Саакашвілі заявили про його затримання невідомими в центрі Києва. Згодом Державна прикордонна служба і Державна міграційна служба України заявили, що Міхеїла Саакашвілі повернули до країни, звідки він «прибув, порушуючи українське законодавство», за процедурою реадмісії. Саакашвілі вислали до Польщі, звідки він, не проходячи контролю, прибув до України у вересні 2017 року.

Депутат Верховної Ради Ігор Луценко заявив, що «Саакашвілі був вивезений до Польщі чартерним рейсом, який виконав літак Beechcraft Premier I», і стверджував, що «власником цього літака є офшорна компанія з Панами Sky Center Holding Corp., яка належить Петру Олексійовичу Порошенку».

Керівник головного департаменту інформаційної політики Адміністрації президента України Володимир Горковенко заявив, що такі повідомлення не відповідають дійсності.

XS
SM
MD
LG