Доступність посилання

ТОП новини

ДПСУ: від початку року з України вислали 93 нелегальних мігрантів


Державна прикордонна служба повідомляє, що з України від початку року видворили 93 нелегальних мігрантів, за минулий рік – 863 особи.

Як повідомляє прес-служба Міністерства внутрішніх справ з посилання на голову ДПСУ Петра Цигикала, в 2017 році виявлені три тисячі випадків незаконної міграції і 3,8 тисячі осіб.

У МВС додали, що наразі на розгляді у комітеті Верховної Ради лежить проект закону про повернення кримінальної відповідальності за незаконний перетин українського кордону, адже у 2012 році стаття за незаконний перетин кордону була декриміналізована.

За словами Цигикала, в список міграційного ризику входять 70 країн. Це в основному – Алжир, Індія, Афганістан та Росія.

В інтерв’ю «5 каналу» Цигикал додав, що 93-ім видвореним цього року став екс-президент Грузії, колишній голова Одеської ОДА Міхеїл Саакашвілі. «Тобто це не стосовно певної особи, він нічим не відрізняється від інших», – сказав Цигикал.

12 лютого соратники Саакашвілі заявили про його затримання невідомими в центрі Києва. Згодом Державна прикордонна служба і Державна міграційна служба України заявили, що Міхеїла Саакашвілі повернули до країни, звідки він «прибув, порушуючи українське законодавство», за процедурою реадмісії. Саакашвілі вислали до Польщі, звідки він, не проходячи контролю, прибув до України у вересні 2017 року.

XS
SM
MD
LG